Woerdblokeiland, Naaldwijk

Een levendig en toegankelijk eiland waar wonen en voorzieningen voor jong en oud samenkomen.

 Arcade en Careyn stelden de vraag voor een haalbaarheidsstudie naar een woonzorgcentrum met een open, vriendelijk en kleinschalig karakter met veel licht, lucht en ruimte. De locatie ligt, omgeven door sloten, op de overgang van een nieuwe uitbreiding van Naaldwijk en een bedrijvengebied.

Een dorp op zich met, behalve seniorenwoningen ook vrije sector appartementen en allerlei voorzieningen als een kinderdagverblijf en een centrum voor jeugd en gezin.

De keuze voor één van de door ons voorgestelde modellen is snel en unaniem gemaakt. Op het eiland zijn vier villa’s geplaatst, die met elkaar aan een dorpsplein liggen. In de villa’s zijn de diverse programma onderdelen gehuisvest. Van woongroepen voor hulpbehoevenden tot appartementen voor senioren in de vrije sector. Het parkeren gebeurt volledig op maaiveld op het eiland en wordt omzoomd met groene wallen, hagen en bomen. De villa’s zijn alzijdig en 3 ervan staan op een duidelijk vormgegeven plint, waar alle voorzieningen zich bevinden. De doorgaande balkons zorgen voor een luchtige horizontale belijning van de villa’s.

Opdrachtgever
Arcade Wonen te Naaldwijk i.s.m. Careyn
Locatie
Naaldwijk
Programma
Woonzorgcomplex met koopappartementen, zorgappartementen, groepswoningen, kinderdagverblijf, Centrum Jeugd en Gezin, wijkrestaurant
Aannemer
Vorm Bouw, Papendrecht
Realisatie
2012 – 2014
Beelden
RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten