Van Drimmelen

Voor een nieuw te bouwen verkoopkantoor met winkelfunctie, was het de ambitie van de Houtgroep Van Drimmelen om een markant gebouw neer te zetten dat, zowel in uitstraling als constructief, zoveel mogelijk uit hout zou bestaan.

En tussen de grote stalen loodsen staat nu een compact, eigenwijs, bijna vierkant, houten gebouw. Het bestaat uit twee lagen met een geïntegreerde opbouw voor installaties en licht
Een eenvoudige plattegrond met centraal over de volle breedte een kern met voorzieningen, stijgpunt en vides, bepaalt de organisatie van het gebouw. Via de reglit glasvlakken in de opbouw dringt het daglicht tot in het hart van het gebouw.

De constructie bestaat uit houten kolommen en liggers, samen met een vloer- en wandsysteem van kruislaaghout. Ook het interieur ademt een en al hout. Alle houten (constructie)onderdelen zijn in het zicht gelaten en met een beschermende kleurbeits afgewerkt. De grote glasoppervlakken zijn kozijnloos gedetailleerd, maar met aluminium kaders omlijst. De gevelbekleding bestaat uit verduurzaamd (accoya) hout dat een warm grijze kleur heeft gekregen.

Opdrachtgever
Houtgroep Van Drimmelen, Zwijndrecht
Locatie
Merwedeweg 20, Zwijndrecht
Programma
Kantoor met winkelfunctie
Aannemer
Stam + de Koning, Zwijndrecht GLC Houtconstructies, Duiven
Realisatie
2010
Beelden
Ossip van Duivenbode
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten