Transformatie Prinsenpoort

Prinsenpoort

De Prinsenpoort waren twee behoorlijk saaie grijze kantoorgebouwen, althans op het eerste gezicht. Achterom was en is het beeld namelijk radicaal anders. De gevels zijn hier spiegelend en getrapt rond twee reusachtige elzenbomen die in een gemeenschappelijke tuin staan die begrensd wordt door een waterpartij.

De voormalige kantoorfunctie is het afgelopen jaar getransformeerd naar wonen. Één gebouw is met twee extra lagen uitgebreid naar gelijke hoogte van de ander. Hierdoor ontstaat een rustig en harmonieus beeld dat de basisvorm versterkt. Op de begane grond is de gang die de twee gebouwen verbond vervangen door een arcade. In totaal zijn 91 huurappartementen, variërend in grootte van 47 tot 70m2 gerealiseerd. Zo’n 250 m2 verhuurbare ruimte blijft aanwezig in de plint.

De gevels zijn opnieuw geïsoleerd om de prestaties van de schil te verbeteren. Om meer uitdrukking te geven aan de nieuwe woonfunctie én beter aan te sluiten bij de omringende bebouwing zijn de armoedige gevelpanelen vervangen door een nieuwe huid van minerale steenstrips in geometrische patronen; rood gemêleerd met zwarte biezen. Door gebruik van deze strips in plaats van een volle bakstenen gevel, was er geen extra fundering nodig. Aan de tuinzijde is de spiegelgevel behoud

Fotografie: Ossip van Duivenbode en RvdW

Opdrachtgever
Accresco Vastgoed, Rotterdam
Locatie
’s Gravenweg, Rotterdam
Programma
91 huurappartementen variërend van 47 – 70 m2, 250m2 verhuurbaar oppervlak
Aannemer
Van Wijnen, Dordrecht
Realisatie
2017-2018
Beelden
Ossip van Duivenbode en RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten