Olympiadeplein, Gouda

Een markant woon-zorg gebouw voor het Olympiadeplein in Gouda

Op het knooppunt van de lange Sportlaan, de Estafetteweg en de Marathonlaan was door de sloop van een verouderd buurtwinkelcentrum ruimte ontstaan. Woningbouwvereniging Mozaïek en zorgverlener de Vierstroom wilden hier een woongebouw realiseren voor ouderen, gecombineerd met dienstverlening op de begane grond.

 De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zorgt samen met de kapper en de fysiotherapie praktijk voor uitstraling en levendigheid op maaiveldniveau. Op de eerste 4 verdiepingen zijn 4 woongroepen voor alzheimerpatiënten gerealiseerd, met grote uitkragende gemeenschappelijke balkons op de hoek. De 5 verdiepingen hierboven hebben rolstoeltoegankelijke driekamer appartementen voor senioren.

 Door de stapeling van functies op het kleine kavel ontstaat een spannende, gelede bouwmassa. Het lage deel sluit in hoogte aan op het Olympiadeplein, het hoge deel stijgt hier boven uit als landmark op het eindpunt van de Sportlaan. Door de spannende geleding en het ritme van puien, balkons en siermetselwerk, uitgevoerd in een warme geel – oranje baksteen is een markant gebouw gerealiseerd, dat met de dienstverlenende functies een positieve impuls vormt voor de Olympiadebuurt.

Opdrachtgever
Vink Ontwikkeling, Moordrecht voor Mozaïk Wonen, Gouda
Locatie
Olympiadeplein, Gouda
Programma
34 plaatsen PG in 4 woongroepen, 20 appartementen, ontmoetingsruimte, kapper
Aannemer
Bouwbedrijf Vink bv
Realisatie
2013 – 2014
Beelden
RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten