Griffioen, Nijmegen

De  Paladijn en Griffioen zijn onderdeel van De Nieuwe Voorstad, een grootschalige herontwikkeling van een verouderd bedrijventerrein midden in de woonwijk De Biezen in Nijmegen-West en een belangrijke impuls voor het Waterkwartier in Nijmegen.

Binnen het stedenbouwkundig plan van Tarra Architectuur en Stedenbouw zijn in totaal ruim 300 woningen, 4500m2 commerciële ruimte, 300m2 zorgvoorzieningen en 300 parkeerplaatsen gerealiseerd. Rutten van der Weijden was verantwoordelijk voor twee bouwblokken: het torenblok aan de Marialaan en het zorggebouw, dat gedeeltelijk raakt aan de Voorstadslaan.

 Het zorggebouw, Griffioen, vormt de overgang tussen de kleinschalige bebouwing van de Voorstadslaan en de grootschalige bebouwing van De Nieuwe Voorstad. Het bevat 78 appartementen, 350m2 multifunctionele ruimte met kapsalon en buurtrestaurant en 33 parkeerplaatsen.

In de materialisering van de gehele Nieuwe Voorstad is gekozen voor baksteen van een lokale steenfabriek in Bemmel. Griffioen kent één sortering steen, met aan de achtergevel accenten van hout en is geheel voorzien van aluminium kozijnen.

Opdrachtgever
Strukton Bouw- en Vastgoedontwikkeling
Locatie
Nijmegen
Programma
Woningen, zorgvoorzieningen, commerciële ruimte en parkeergarage
Aannemer
Strukton Bouw
Realisatie
2011 – 2012
Beelden
RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten