Duurzaam Sodexo

Vanaf april 2014 wordt op bedrijventerrein “De Corridor” in Breukelen gewerkt aan de nieuwbouw van een kantoorpand voor Sodexo Nederland. Vanuit deze nieuwe, centraal gelegen vestiging met kantoorruimten en bedrijfsrestaurant, wil Sodexo haar dienstverlening op het gebied van food & facility management verder laten groeien.

Duurzaamheid is een groot thema geweest tijdens het proces. Zo heeft het gebouw een vrije overspanning met een grote dieptemaat van 15 meter. Hierdoor is het zeer flexibel in te delen voor zowel het  ‘nieuwe werken’ als de meer traditionele vormen van werken. Een slimme installatie, deels gevoed door de zonnepanelen op het dak, zorgt ervoor dat de behoeften per vleugel en verdieping ingeregeld kunnen worden. De vele ramen rondom in de alzijdige gevels zorgen voor een grote hoeveelheid daglicht op de werkplekken en in het representatieve restaurant, waar de nieuwste concepten gepresenteerd worden.

Het gebouw zal beoordeeld worden volgens de richtlijnen van BREEAM, waarbij de duurzaamheidsprestatie bepaald wordt voor nieuwe gebouwen. Er wordt hierbij gestreefd naar de kwalificatie “very good

Opdrachtgever
Sodexo Nederland
Locatie
De Corridor, Breukelen
Programma
5.300 m2, kantoren, bedrijfsrestaurant
Aannemer
Van Omme & De Groot
Realisatie
2014
Beelden
RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten