Clubhuis RHV Leonidas

Clubhuis RHV Leonidas

Door de enorme groei van de Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas is de club verhuisd naar een grotere locatie op het Sportpark Toepad.

Ondanks de verdubbeling van het aantal leden en ook m² in het programma van eisen was het de nadrukkelijke wens de oorspronkelijke knusse sfeer terug te zien in het nieuwe clubhuis. Dit heeft in het ontwerp geleid tot een clubhuis over twee verdiepingen die onderling verbonden zijn middels vides. Hierdoor blijft het met veel maar ook met minder aanwezigen gezellig.

Het deel waar het clubgebouw in gehuisvest is, bestaat uit een geheel houten constructie met grote overstekken en veranda’s. Het is een modern chalet geworden met veel sfeer en ruimte. De kleedkamers, met daarboven een kinderdagverblijf, hebben een traditionele constructie van kalkzandsteen en prefab kanaalplaten. De buitengevel is hier opgetrokken uit metselwerk.

Het gebouw is onderhoudsarm en kan tegen een stootje. Daarbij is het voorzien van een moderne duurzame led-licht installatie die het geheel in een uitbundige feeststemming kan doen veranderen. Om het totale energieverbruik te neutraliseren is het gehele dak vol gelegd met zonnepanelen.

Opdrachtgever
Stichting Sportland , Rotterdam
Locatie
Sportpark Toepad, Rotterdam
Programma
Kleedruimtes, berging en horeca RHV Leonidas, winkel, kinderdagverblijf
Aannemer
Van de Tempel Bouw & Ontwikkeling, Schiedam
Realisatie
2012
Beelden
RvdW
Delen

Project afbeeldingen

Meer projecten